Lions Club Höör

Lions Club Höör2017-12-22T15:06:18+00:00

Vad är, Vad gör, Lions i Höör?

Du har säkert sett oss på byn i våra gula jackor under någon aktivitet då vi samlat in pengar till välgörenhet. Lions är världens största frivillig hjälporganisation med 1, 3 miljoner medlemmar i 45 000 lokala klubbar i 200 länder.  Lions Clubb i Höör grundades 1958. Idag är vi 36 män och kvinnor som betalar en medlemsavgift om 900 kr. Avgifterna bekostar våra egna medlemsträffar – ofta med intressanta tema och gäster – och vår administration.

Lions i Höör samlar genom flera olika aktiviteter in pengar till bland annat lokal, nationell och global välgörenhet. Förra året delade vi ut sammanlagt 178 700 kr till olika mottagare.  Vår största aktivitet är försäljning, avverkning, pyntning, uppsättning och nedtagning av de Påskbjörkar som pryder hela kommunen. I fjol sålde vi 520 björkar med 13 000 fjädrar. I år kommer fjädrarna bytas ut mot en ursprungs- och miljösäker återanvändbar prydnad. Vår julmarknad, insamling av julgranar och vår välkända och populära korvvagn är andra aktiviteter, där insamlade medel går till välgörenhet.

Lokalt delar vi ut stipendier till ungdomar och ledare, besöker, underhåller och skänker trivselpengar till de boende på kommunens äldreboende. På Nationaldagen bjuder vi med hjälp av Americars dessa boende på en åktur med ”raggarbil”.

 

Stötta Lions Club Höör även via oss.

Bli elkund hos oss och ange kampanjkoden ”MSKLIONS” så skänker vi 100 kr till verksamheten.