Vad är, Vad gör, Lions i Höör?

Du har säkert sett oss på byn i våra gula jackor under någon aktivitet, då vi samlat in pengar till välgörenhet. Lions är världens största frivillig hjälporganisation med 1, 3 miljoner medlemmar i 45 000 lokala klubbar i 200 länder.  Lions Clubb i Höör grundades den 4 maj 1959. Vi fyller således 60 år inom kort. Detta kommer att märkas genom olika aktiviteter i byn. Idag är vi 42 män och kvinnor som betalar en medlemsavgift om 900 kr. Avgifterna bekostar våra egna medlemsträffar – ofta med intressanta tema och gäster – och vår administration.

Lions i Höör samlar genom flera olika aktiviteter in pengar till bland annat lokal, nationell och global välgörenhet. Förra verksamhetsåret delade vi ut sammanlagt 151 600 kr till olika mottagare. Vår största aktivitet är försäljning, avverkning, pyntning, uppsättning och nedtagning av de Påskbjörkar som pryder hela kommunen. I år kommer björkarna att prydas av miljösäkra och hållbara ”påskägg” i olika färger. Vår julmarknad, julgransinsamling och vår välkända och populära korvvagn är andra aktiviteter, där insamlade medel går till välgörenhet.

Lokalt delar vi ut stipendier till ungdomar och ledare, besöker, underhåller och skänker trivselpengar till de boende på kommunens äldreboende. På Nationaldagen bjuder vi med hjälp av Americars dessa boende på en åktur med ”raggarbil”.

Stötta Lions Club Höör även via oss.

Bli ny elkund hos oss och ange kampanjkoden ”MSKLIONS” när du tecknar ditt första elavtal så skänker vi 100 kr till Lions Club Höör.