Lions bildades i Chicago 1917 av Melvin Jones. Syftet var att hjälpa sina medmänniskor.
Lions valspråk är: Vi hjälper. Sveriges lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet.

Lions Club i Sösdala bildades 1988. Klubben har f.n.19 medlemmar men välkomnar naturligtvis alla som vill göra en hjälpinsats i samhället och samtidigt umgås under gemytliga former med likasinnade.

Klubbens verksamhetsområde är Sösdala med omnejd. Vi samlar in pengar från företag och privatpersoner genom olika aktiviteter som försäljning av en kalender med gamla Sösdalabilder, företagsdekorationer, bouletävling, konserter, julgransförsäljning, lotterier mm.

Under klubbens 30 år har vi delat cirka 2 miljoner till olika hjälpprojekt. Vi fördelar vår hjälp i ungefär tre lika stora delar, internationellt, nationellt och lokalt.
Den internationella hjälpen går till olika katastrofer men även till brunnsborrning, sjukhus och skolor i världens fattigaste länder. Den nationella hjälpen går främst till Lions forskningsfond, barncancerföreningen och barndiabetesföreningen.  Lokalt går pengarna bl.a. till underhållning och tårtkalas på äldreboendet i Sösdala, musikstipendium till skolelever och idrotts/kulturstipendium till framstående personer i vårt område.
Lions är en ideell organisation i dess vidaste bemärkelse. Resor och andra omkostnader betalas av medlemsavgifterna. Alla insamlade medel går till hjälpverksamhet.

Stötta Lions Club Sösdala även via oss.

Bli ny elkund hos oss och ange kampanjkoden ”LIONSSÖSDALA” när du tecknar ditt första elavtal så skänker vi 100 kr till Lions Club Sösdala.